Bordspresent vid sittningar

Vad är bordspresent?

En bordspresent är en liten gåva som ges till en bordsgranne vid sittningar, som ett tecken på uppskattning och för att bidra till den festliga stämningen. Bordspresenter kan variera mycket i innehåll och presentation, men de bör alltid vara genomtänkta och trevliga.

Varför bordspresent?

Bordspresenten är att bidrar till en festlig atmosfär. Det är också ett sätt att bryta isen och inleda samtal.

Exempel på Bordspresenter

Godis

Att ge bort godis är alltid uppskattat och enkelt. För att göra det extra festligt kan du slå in godiset i cellofan och knyta ett fint band runt.

Accessoarer

Exempel på Accessoarer som Bordspresenter

Neonarmband

Neonarmband är både roliga och praktiska, speciellt vid sittningar med ett festligt eller neon-tema. De är lätta att hitta i olika färger och kan ofta köpas i större mängder till ett rimligt pris.

Roliga hattar

Roliga hattar kan bidra till en lekfull stämning vid bordet. Det kan vara allt från partyhattar, cowboyhattar, till hattar med olika teman (pirat, viking, etc.). De fungerar både som dekoration och som ett sätt att få folk att skratta.

Roliga tröjor

Om budgeten tillåter, kan en rolig tröja vara en fantastisk bordspresent. T-shirts med humoristiska tryck, tematröjor som matchar sittningens tema, eller personliga meddelanden kan vara mycket uppskattade.

Märken till ouvve

Märken eller pins med roliga eller temarelaterade motiv är enkla att tillverka eller köpa. De kan fästas på kläder, väskor eller ouvven. Märken är ett roligt sätt att visa upp sin personlighet eller koppling till sittningens tema.

Halsband

Halsband, speciellt med humoristiska eller temabaserade hängen, kan vara en kul bordspresent. Det kan vara plastpärlor, glowsticks-halsband, eller något mer unikt beroende på temat för sittningen.

Solglasögon

Färgglada och roliga solglasögon kan ge en extra touch till festen, särskilt vid utomhusevenemang eller sittningar med sommartema. De kan också användas som en rolig fotoaccessoar.

Temporära tatueringar

Temporära tatueringar med roliga eller temarelaterade motiv kan vara en hit. De är enkla att applicera, ofarliga och kan ge en extra gnista till feststämningen.

Masker

Masker kan vara både roliga och mystiska. De kan passa särskilt bra till maskeradteman eller sittningar som vill ha en lite mer sofistikerad stämning med en twist av humor.

Armband

Färgglada eller tematiska armband (som tygarmband, pärlarmband eller silikonband) kan vara enkla men uppskattade gåvor. De kan också matcha sittningens färgtema eller motto.

Diadem med figurer

Diadem med olika figurer som kaninöron, enhörningar eller julgransprydnader är roliga och kan vara en bra konversationsstartare vid bordet.

Personliga gåvor

En personlig gåva visar att du lagt ner tanke och omtanke. Det kan vara något så enkelt som en handskriven lapp med ett trevligt meddelande, en liten souvenir från din hemstad, eller en hemgjord present som kakor eller marmelad.

Tips för Bordspresenter

Anpassa till tillfället

Tänk på temat och syftet med sittningen när du väljer bordspresent. Är det en formell middag eller en mer avslappnad tillställning? Anpassa gåvan därefter.

Gör det personligt

En personlig touch gör alltid gåvan mer speciell. Lägg till en liten handskriven lapp eller välj något som speglar din personlighet eller intressen.

Håll det enkelt

Det behöver inte vara dyrt eller överdådigt. En liten, genomtänkt present uppskattas ofta mer än något stort och påkostat. Om det blir kris, så satsa på godis!

Pris

En bordspresent bör kosta under hundra kronor men mer än femtio. Styrelsen rekommenderar att kika på secondhand efter bordspresenter! Välkommen till Ingsektionens sittningar.