Under konstruktion, vänligen återkom eller kontakta infou@ingsekt.se för frågor B-)

Ordlista

  • Phadder är de personerna ser till att du får en bra nollning, under nollningen blir du tilldelad en phaddergrupp
  • Ouvve är ett plagg som identifierar ingenjörer
  • Phøset är de som planerar nollningen
  • Sexmästariet är en grupp av personer som arrangerar festligheter (äta mat och dricka gott)
  • Sångbok är en sångbok som används under ingenjörssektionens evenemang

Ingenjörssektionens nollningsguide

Vad är nollning?

Nollningen är en månad i början av höstterminen fylld med aktiviteter där ingenjörssektionen välkomnar de nya studenterna med event, fest och umgänge!

Om nollningen

Varför nollning?

Att börja studera på högskola är en ny och spännande period i ditt liv, en period där många lämnar de tryggheter som fanns hemma och tar sina första steg ut i vuxenlivet.

För att du som ny student ska känna dig välkommen anordnar Ingenjörssektionen tillsammans med teknologkåren en nollning där du som nolla får lära känna nya vänner. På nollningen kommer du få att gå på flera roliga event, fester, studiekvällar och mycket mer!

Vad gör man?

Nollningen är en fyraveckorsperiod fylld med roliga aktiviteter och arrangeras av Teknologkåren där Nollegeneralen, Øversterna, en, Phaddrar och Sexmästarna kämpar för att du som nolla ska få den bästa tiden i ditt liv under introduktionsveckorna!

Eventen och aktiviteterna är anpassade så att de ska passa alla. Det är absolut inget måste att vara med på allt, men vi rekommenderar starkt att vara med på det du tycker låter roligt för att skapa minnen för livet!

Phaddrar

Phaddrarna är de som kommer stå er närmst under nollningen och kommer ta hand om er. De kommer se till att ni kommer in i gemenskapen och att nollan vet vilka traditioner som finns på sektionen.

Du som nolla kommer att placeras i en av sju phaddergrupper, där varje grupp har sitt eget tema och namn som knutet till sektionens nolletema. Var inte rädda att fråga era phaddrar om precis vad som helst – de finns där för er skull!

Sexmästeriet

De som fixar fester på sektionen och kommer se till att du varken går hungrig eller törstig under nollningen är sexmästeristerna! Ordet sexmästare har inget med samlag att göra utan härstammar från ett gammalt svenskt ord för fest. Jfr. svensexa.

Tidigare guide finns här

Har du förslag på förbättringar?
Kontakta infou@ingsekt.se

Checklista

Under nollningen hjälper phaddrarna till med allt som behövs för att delta i nollningen.

  • Gå med i kåren

Teknologkåren anordnar massor av event både under nollningen och resten av studietiden. Det är en engångsavgift på 300kr – väl värt pengarna! Bli medlem via https://medlem.tlth.se/

  • Finkläder

Under din studietid kommer det vara flera sittningar och gasquer där klädkoden kan komma att vara frack, kostym eller långklänning.

  • Ouvverallen

En teknologs bästa plagg! Kommer kunna köpas under de första dagarna och bäres sedan flitigt både under nollningen och resten av studietiden på ING.

Ouvven kommer i ingenjörsblått och är en symbol som kännetecknar ingenjörsstudenten. Under studentlivet kommer det finnas möjligheter att dekorera ouvven med märken och annat!

För maximal nollningsupplevelse rekommenderas ouvve och sångbok.

  • Sångbok

Sångboken är en väsentlig del av varje sittning och innehåller ett brett utbud av klassiska och nya visor. Sångboken fungerar även som en gästbok, där man kan skriva hälsningar och samla signaturer från personer man träffar under studietiden.