Ny student

Inför studiestarten

Att börja studera på högskola kan vara överväldigande, därför har vi samlat användbar information och länkar nedan för att underlätta.

Viktiga datum

Uppropet – 14/8 – 23/8
För att behålla din plats så måste du medverka på uppropet. Detta gör du i år genom att logga in på Canvas lärplattform med ditt studentkonto och tacka ja till din plats.

Första dagen – 23/8
Under första dagen så kommer du få en introduktion till LTH och ditt program. 

Nollningen börjar – 23/8 kl 16:00
Direkt efter att introduktionen avslutats så börjar nollningen genom att du blir tilldelad en faddergrupp. Under kvällen så kommer det vara en mängd med aktiviteter för att lära känna dina nya kursare!

Nollning – 23/8 – 16/9

Under cirka 4 veckor så pågår nollningen. Näst intill alla vardagar efter kl17:00 och helger har evenemang inplanerade. Mer information om nollningen kommer inför terminsstart.

ingenjörrsektionen nollning
ingenjörssektionen nollning

Checklista

Se till att du adressändrar så att du är folkbokförd på rätt adress efter att du har flyttat till din studentlägenhet. Så slipper du också att din post kommer fel!

Skriv ut/ladda ner ditt antagningsbesked. Det fungerar som student-ID och är ett krav på flera av studenthemmen i Helsingborg.

Under din studietid kommer det vara en hel del sittningar och gasquer där klädkoden kan komma att vara frack, kostym eller långklänning.

Teknologkåren anordnar massor av event både under nollningen och resten av studietiden. Det är en engångsavgift på 300kr – väl värt pengarna! Bli medlem på https://medlem.tlth.se/

En teknologs bästa plagg! Kommer kunna köpas under de första dagarana och bäres sedan flitigt både under nollningen och resten av studietiden på ING.

Sångboken är en väsentlig del av varje sittning och innehåller ett brett utbud av klassiska och nya visor.

Om du tänkt söka csn är det bäst att söka för HELA och se till att skicka in studieförsäkran så snabbt som möjligt, görs enklast på https://www.csn.se/

Tack för ert anmälan!

bild på ingenjörer som är engagerade i ingenjörssektionen

Vi ser fram emot att träffa er på MässING!