Näringslivsutskottet

Näringslivsutskottet

Näringslivsutskottet (NärU) är utskottet som arbetar aktivt med att länka samman potentiella företag med sektionens medlemmar.

En stor del i detta arbete är Ingenjörssektionens arbetsmarknadsdag MässING. Denna dag utgör en fantastisk mötesplats som betyder mycket för sektionen samtidigt som de medverkande företagen får en chans att visa upp sig!

Utskottet anordnar även lunchföreläsningar och andra intressanta evenemang under året!

Är du intresserad av att länka samman potentiella företag med sektionens medlemmar, har frågor eller idéer på företag som du vill ska komma till Campus, tveka inte att höra av dig till på naruo@ingsekt.se

Projektledare MässING
Projektledare MässING
Vincent Lidberg
Leder projektgruppen som skapar MässINGs arbete
projektledare@massing.se
Näringslivsutskottsordförande
Carl Kjäll
Näringslivsutskottsordförande leder arbetet att koppla samman studenter med näringslivet
naruo@ingsekt.se

Positioner inom utskottet

Näringslivsutskottsordförande

Näringslivsutskottsordförande leder sektionens näringslivsverksamhet. Detta kan vara både genom en mer administrativ roll där du planerar ihop schema med när ni vill ha respektive event över hela året och vad ni som utskott ska fokusera på eller genom mer hands-on där du kontaktar företag och planerar event själv. Bra egenskaper för denna rollen är utåtriktad och bra på att marknadsföra studenters fördelar till företag.

Företagsgruppen

Som en del av Företagsgruppen så håller du kontakten med företag och erbjuder hur de kan komma i kontakt med våra studenter. Du, tillsammans med utskottet, kan bland annat genomföra lunchföreläsningar, mingelkvällar, företagsbesök eller hitta sponsorer till sektionens kommande evenemang.

Marknadsföringsgruppen

I Marknadsföringsgruppen så hjälper du företagsgruppen att sprida kommande evenemang och det som företagen erbjuder oss studenter. Arbetet involverar bland annat skapande av grafik eller inlägg till sociala medier och att komma på nya kreativa sätt att nå ut till alla studenter.

Projektgruppen för MässING

Projektledare

Som Projektledare för MässING så kommer du tillsammans med din projektgrupp genomföra en av Helsingborgs största arbetsmarknadsmässor. Du kommer strukturera upp projektgruppens arbete och planera efter den vision för mässan som just ni har. Bra egenskaper kopplat till posten är god struktur och ett stort driv att utveckla MässING.

Vice projektledare

Vice Projektledare för MässING är projektledarens högra hand och hjälper bland annat till vid protokollföring av projektgruppen möten, ekonomi, kommunikation mellan grupperna och bistå med hjälp till hela projektgruppen.

Eventgruppen

Eventgruppens huvuduppgift är att ta hand om alla event som händer under och innan mässan. Allt från workshops, lunchföreläsningar och kvällsevent. I eventgruppen arbetar man tillsammans och har stora möjligheter att skapa events som gynnar studenterna på campus.

Sponsorgruppen

Sponsorgruppens huvuduppgift är att knyta kontakter med företag och få in sponsorer till MässING. En utmanande och rolig uppgift. Gruppen har en väldigt betydande roll när det kommer till ekonomin för Mässing.

Företagsgruppen

Företagsgruppens huvuduppgift är att bjuda in företag till mässan och ser till att företagen får den informationen de behöver inför MässING. En spännande chans som ger möjlighet att kunna binda kontakt med framtida arbetsgivare.

IT-gruppen

IT/Marknadsföring-gruppens huvuduppgift är att ta hand om Mässings digitala kommunikationssystem. Detta är bland annat Mässings hemsida, Instagram och Facebook. Ni ser även till så att posters, broschyrer och inlägg via nätet är snygga och informativa. Egenskaper som är bra för rollen är bland annat kreativitet och nytänkande.

Logistikgruppen

Logistikgruppens huvuduppgift är att organisera och strukturera Mässing när det kommer till administration av logistik och transporter, förvaring e.t.c. Ni bokar möbler till mässan, tar emot varor, skapar layout för företagen, ansvarig för staffare och företagsvärdar med mycket mer.