FlyING

FlyING

FlyING är ett event som arrangeras av Ingenjörssektionen varje år under nollning för hela LTH. Gruppen som arrangerar eventet består av en FlyING-general med hjälp av en eller flera FlyING-serganter. Tillsammans ser de till att sektionens största event blir en succé!

Under nollningen ser du general och sergeanter mer än under FlyING då de arbetar tätt tillsammans med phøset i nollningsutskottet.

Flying
FlyING-gruppen
Gruppen som arrangerar evenemanget FlyING
flying@ingsekt.se

Positioner inom utskottet

FlyING General

Att vara FlyING-general innebär att man är skapare och ledare för projektgruppen som planerar FlyING-dagen. Uppgifterna som posten har beror väldigt mycket på hur man väljer att fördela uppgifterna mellan sig själv och de valda sergeanterna. Oftast ser man till att gruppen & projektet fungerar samt att möten anordnas. Generalen brukar vara den som täcker när något inte är löst eller tar de svåraste besluten, men kan även vara den som motiverar gruppen in i det sista. Bra egenskaper för general & serganter är att man är kreativ, har bra problemlösningsförmåga samt en väldigt bra struktur i sitt arbete.

Posten tillsätts under Höstterminsmötet

FlyING Sergeant

FlyING-sergeanterna kommer att arbeta med eventplaneringen vilket oftast delas upp utifrån arbetsområde. Till exempel kan någon fokusera på eftersläpp, en på företagsrelationer (spons & avtal) medans någon anordnar huvudevenemanget.

Positionerna tillsätts runt nyår av FlyING Generalen

Om FlyING-dagen

FlyING är ett av Nollningens största evenemang och den största individuella dagen som Ingenjörssektionen arrangerar. Dagen består av att alla sektioner på LTH samlas utanför Campus Helsingborg vilken skapar en mäktig stämning med över 1300 studenter på samma plats. Efter detta så går alla som en parad genom Helsingborg till Henry Dunkers plats vid Norra hamnen i Helsingborg.

Studenter samlade framför Campus Helsingborg
Studenter från alla Teknologkårens sektioner samlas utanför Campus Helsingborg.
Väl på plats Henry Dunkers plats så kommer varje sektion göra ett försök att flyga över till Danmark! Detta görs i en farkost som byggts ihop efter specifika temas som man sedan hoppar med ut för en ramp. Än så länge har ingen lyckats, men snygga hopp ger också goda poäng!
M-sektionen kör ner för rampen under FlyING
Teknologkårens sektioner hoppar ut för en ramp i hopp att komma över till Danmark… eller åtminstone en bit på vägen!

Efter att alla sektioner gjort sina hopp så får alla “tura” på färjorna som går mellan Helsingborg – Helsingør så att även de som inte klarade hoppet kan hälsa på i Danmark. FlyING-dagen avslutas med ett stort eftersläpp i Helsingborg långt in i natten!

Flying-videor