Klicka på Nollnigsguiden ovanför för att läsa mer om nollningen.

EN PRÖVNING FRÅN FRAMTIDEN

Ingenjörssektionens nollning 2023

Välkommen till Helsingborg

och grattis till en plats på Lunds Tekniska Högskola här på Campus Helsingborg!

Här på Ingenjörssektionen börjar ditt nya liv som student. På Campus Helsingborg kommer du, tillsammans med andra studenter, utbilda dig till högskoleingenjör i områdena bygg-, data- eller elektroteknik. Eller så är du kanske till och med en av de som läser tekniskt eller naturvetenskapligt basår! På ING-sektionen kommer du få uppleva ett fantastiskt student och studieliv tillsammans med personer från din sektion, och även med andra sektioner på Teknologkåren samt de som studerar de samhällsvetenskapliga utbildningarna här på Campus Helsingborg.

Vi ses på Campus Helsingborg!

Flying dans ingenjörssektionen

Innehåll

Om Nollningen

Varför?

Att börja studera på högskola är en ny och spännande period i ditt liv, en period där många lämnar de tryggheter som fanns hemma och tar sina första steg ut i vuxenlivet. För att du som ny student ska känna dig välkommen anordnar Ingenjörssektionen och TLTH en nollning där du som nolla kan lära känna nya vänner i och utanför både klass och sektion. På nollningen kommer du få att gå på flera roliga event, fester, studiekvällar och mycket mer! Helt enkelt en perfekt skjuts in i studentlivet och studielivet!

Phaddrar

Phaddrarna är de som kommer stå er närmst under nollningen och kommer ta hand om er. De kommer se till att ni kommer in i gemenskapen och att nollan vet vilka traditioner som finns på sektionen. Du som nolla kommer att placeras i en av sju phaddergrupper, där varje grupp har sitt eget tema och namn som knutet till sektionens nolletema. Var inte rädda att fråga era phaddrar om precis vad som helst – de finns där för er skull!

Vad?

Nollningen är en fyraveckorsperiod fylld med roliga aktiviteter och arrangeras av Teknologkåren där Nollegeneralen, Øversterna, Phøsen, Phaddrar och Sexmästarna kämpar för att du som nolla ska få den bästa tiden i ditt liv under introduktionsveckorna! Eventen och aktiviteterna är anpassade så att de ska passa alla. Det är absolut inget måste att vara med på allt, men vi rekommenderar starkt att vara med på det du tycker låter roligt för att skapa minnen för livet!

Sexmästeriet

De som fixar fester på sektionen och kommer se till att du varken går hungrig eller törstig under nollningen är Sexmästeristerna! Ordet Sexmästare har inget med samlag att göra utan härstammar från ett gammalt svenskt ord för fest. Jfr. Svensexa.

Ingenjörssektionen inom TLTH

ING Blue 2 ingenjörssektionen

Ingenjörssektionen är en del av Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola och den enda sektionen i Helsingborg.

Vi har hand om alla högskoleingenjörsprogram som erbjuds vid LTH. Det är sektionen som bland annat sköter studiebevakningen, arrangerar Nollningen och hjälper dig komma i kontakt med näringslivet!

Ingenjörssektionen drivs helt ideellt av våra medlemmar. Alltså av studenter precis som Du! Ansvariga för verksamheten är sektionens styrelse tillsammans med alla funktionärer!

När du blir medlem i Teknologkåren så blir du automatiskt medlem i Ingenjörssektionen.


Bli medlem 🤍

Vilka är styrelsen?

Sektionens styrelse leder sektionens verksamhet. I styrelsen är 10 studenter engagerade med olika ansvarsområden, allt från sektionens ekonomi till fritidsverksamheten. Om du har några frågor så är det bara att skicka ett meddelande på våra sociala medier, till någons mail som du hittar nedan eller fråga i person under Nollningen!

Ordforande ingenjörssektionen

Ordförande

Sandy Truong

Ordförande leder sektionens arbete.

 

ordf@ingsekt.se

Vice ordf ingenjörssektionen

Vice Ordförande

Lucas Eriksson

Vice ordförande sköter kontakten med utskott, medlemmar samt alumner.

 

vice-ordf@ingsekt.se

Sekreterare ingenjörssektionen

Sekreterare

Alice Johansson

Sekreterare sköter sektionens styrdokument samt protokollför styrelsen möten.

 

sekr@ingsekt.se

Kassor ingenjörssektionen

Kassör

Hannah Johnsson

Kassören sköter sektionens ekonomi.

 

kassor@ingsekt.se

Overphos ingenjörssektionen

Øverphøs

Kevin ”Locus” Rost

Øverphøs leder arbetet att arrangera sektionens Nollning.

 

overphos@ingsekt.se

ingenjörssektionen

Sexmästare

Vakant

Sexmästaren ansvarar för studiesociala/festverksamhet.

 

sexm@ingsekt.se

InfoUO ingenjörssektionen

Informationsansvarig

André Kanakis

Informationsansvarig sköter sektionens informationskanaler.

 

infou@ingsekt.se

NarUO ingenjörssektionen
Näringslivsutskottsordförande

Carl Kjäll

Näringslivsutskottsordförande leder arbetet att koppla samman studenter med näringslivet

naruo@ingsekt.se

SRO ingenjörssektionen

Studierådsordförande

Isabelle Pütter

Studierådsordförande ansvarar för studiebevakningen.

 

sro@ingsekt.se

Forvaltning ingenjörssektionen

Förvaltningschef

Hooman Amiri

Förvaltningschef ansvarar för sektionens egendomar.

 

forvaltning@ingsekt.se

DSCF3819 ingenjörssektionen

Meddelande från ordförande

Hejsan alla nollor!

Om du läser detta är du förmodligen en av de 400 personerna som kommer att börja studera hos oss här i vackra Helsingborg till hösten. Stort grattis till din plats på universitetet!

För bara tre år sedan befann jag mig i samma situation som du gör nu. Jag hade precis flyttat hemifrån, var ensam i en ny stad och kände inte en själ. Jag var både nyfiken och nervös inför vad som väntade mig. Nu i efterhand kan jag med säkerhet säga en sak till dig: Det kommer att lösa sig! Nollningen var verkligen det perfekta sättet att komma in i studielivet och lära känna andra studenter. Jag måste vara ärlig och säga att jag var lite tveksam i början, men att delta i nollningen var verkligen det bästa beslutet jag någonsin har fattat i mitt liv! Så jag vill verkligen uppmuntra dig att ta chansen och delta i nollningen!

Jag avslutar med några tips från en student till en annan, som jag hoppas kommer att vara till hjälp för dig också: Hitta pluggkompisar! Allt blir både lättare och roligare om man har ett skönt gäng att plugga med. Det känns alltid bättre att ha någon att klaga på matten med… Och om du kugga en tenta, oroa dig inte! Det är verkligen inte hela världen. Vi ingenjörer är välkända för att ha många tentor att ta itu med. Det finns alltid möjlighet att skriva om tentan senare! Men det absolut viktigaste du kan göra är att engagera dig i studentlivet! Att plugga gör man bara en gång i livet, så se till att ta vara på tiden och göra något kul! Det är både roligt, givande och ser bra ut på ditt CV. En bonus är att du får träffa massor av fantastiska människor. Tre år går otroligt snabbt, så se till att njuta av denna tid och var inte rädd att testa något nytt! Sist men inte minst, om du har några frågor eller bara vill säga hej, se till att hälsa på fina Ingenjörssektionen (ING) styrelsen när du ser oss på campus! Vi bits inte, lovar ❤ 

Lycka till nu så ses vi! 

Sandy Truong Ordförande 2023

Vilka är Phøset?

Phøset är de som styr Nollningen. Ingen vet riktigt vem de är men det är bäst att vara på god fot med dem! Phøset uppskattar spex och taggade Nollor så varför inte prova att visa dem vad er phaddergrupp kan? Om du ber snällt så kan Phøset även signera din sångbok, på sitt egna vis!

Kevin ingenjörssektionen

Kevin ”Locus” Rost

Oscar ingenjörssektionen

Oscar ”Ebrius” Karlsson

Ida ingenjörssektionen

Ida ”Caeli” Dalmyr

Maja ingenjörssektionen

Maja ”Esperanza” Sjödén

Amanda ingenjörssektionen

Amanda ”Adelynn” Age

Albin ingenjörssektionen

Albin ”Zentrion” Bengtsson

Otto ingenjörssektionen

Ellen ”Vøndysse” Varli

Teknologkåren

Teknologkåren vid LTH är studentkåren för alla som studerar vid Lunds tekniska högskola. Som studentkår är vårt främsta syfte att bevaka och bidra till utvecklingen av utbildningen vid högskolan. 

Utöver detta har vi omfattande näringslivs- och fritidsverksamhet för att studenterna ska få värdefulla kontakter för framtiden samt ha en rolig studietid även utanför skolan.

 

blue mark highres 1 ingenjörssektionen

Teknologkårens hemsida

Teknologkårens heltidare

Hejsan nollan!

Så härligt att du har tagit dig till Lund och LTH – ett stort grattis från alla oss på Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola. Vi är ett gäng heltidare som normalt också studerar på LTH, men i år har vi tagit uppehåll från studierna för att jobba på heltid och göra din studietid så bra som möjligt!

Vi på Teknologkåren med våra sektioner arbetar för att din utbildning ska fortsätta vara en av de bästa i Sverige och ständigt förbättras. Vi ser till att det finns kontakt med näringslivet och har evenemang såsom arbetsmarknadsmässan ARKAD, och vi ser till att det erbjuds fritidsaktiviteter som idrottsaktiviteter, en sångtävling baler och inte minst – Nollning!

De närmsta veckorna kommer nollningen förhoppningsvis guida dig in i högskolestudierna och Lunds studentliv. Nollningen kan ibland kännas lång och det är mycket att ta in, men tveka då inte att ta kontakt med någon på din sektion eller oss på Teknologkåren så hjälper vi till med allt vi kan!

Nollningen på LTH är fantastiskt spektakulär och vi här på Teknologkåren är avundsjuka på dig som har en hel nollning framför dig! Om vi får komma med ett råd så är det att verkligen ta chansen att uppleva nya saker, träffa nya människor och utforska studentlivet. Här finns något för alla!

Återigen, varmt välkommen nyblivna teknolog! Har du frågor så har vi förhoppningsvis svar på Teknologkåren, och vi finns här för dig!

Vi ses i höst,
Heltidarna Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola

chrome 7agLUj0CsB ingenjörssektionen

Nolleamiral & Øverstar

Amiral ingenjörssektionen

Nolleamiral Fabian

Hejsan och stort välkommen till LTH! Superroligt att du har valt att studera här i Lund!

Mitt namn är Fabian Lund och jag är årets Nolleamiral. Det är alltså jag tillsammans med mina Øverstar som förväntansfullt har planerat teknologkårens nollningsevent. Vi har lagt mycket tid under våren för att kunna välkomna er, de nya nollorna till LTH, på allra på bästa sätt.

Vi ser därmed fram emot att får träffa just dig! Då mycket av Nollningen är på den egna sektionen vill jag och mina Øverstar bjuda in till kårens evenemang där ni kommer kunna träffa andra sektioner lite mer. Med en fantastisk nollning framöver med massa roligheter, så finns det något för alla. Min uppmaning är att nollningen är en otroligt rolig tid som är speciellt gjord för er, så delta i så mycket du kan och vill.

Ett STORT välkommen till LTH från mig.

Nolleamiral Fabian

chrome QrrniwMZu7 ingenjörssektionen

Øverstar

HEJ! Det är vi som är årets Øverstar! Vi representerar Teknologkåren och vanligtvis går vi precis som ni på de olika sektionerna. (som ni kan se på våra fina ovveraller)

Vi har jobbat under våren för att få välkomna er med våra fantastiska evenemang. Där får ni möjlighet att se de andra sektionerna lite mer, och där ni kommer kunna utmana dem i massa roligheter. Dessa stora evenemang är sedan gammalt, med stor sektionsanda och tävlingsminer finns eventen här för dig att träffa fler fantastiska vänner.

Vi är minst sagt supertaggade att få träffa alla er nollor där vi förhoppningsvis kan bjuda på något som kommer att passar just dig. 

Från vänster till höger: Längst ner Øverste Leo och Øverste Josefine. I mitten Øverste Casper, Nolleamiral Fabian och Øverste Emma. Stående Øverste Olivia

Sektionerna på LTH

Du kommer som studerande på LTH och medlem i Teknologkåren tillhöra en sektion, Ingenjörssektionen. Sektionerna är uppdelade i program vilket betyder att de som är i din sektion kommer du även utföra dina studier med. Teknologkåren är uppdelad i elva sektioner; fristående föreningar som är nära knutna till Teknologkåren. Sektionerna omfattar ett eller flera utbildningsprogram och har hand om frågor som är specifika för de egna programmen.

Sektionerna räknas för det mesta upp i kronologisk ordning, “FEMVAKD” i förhållande till när de grundades.

F ingenjörssektionen

F-sektionen inom TLTH

Sektionen för Teknisk Fysik, Teknisk Matematik och Teknisk Nanovetenskap samt masterprogrammen Photonics och Nanoscience. F-sektionen håller till i Mattehuset, och i våra lokaler hittar du bland annat Hilbert café, som drivs helt och hållet av oss. Vår sektion har 12 utskott, så vi har lite av varje i aktivitetsväg. Allt från sittningar och cykelfixardagar till studiebevakning och vår egen arbetsmarknadsmässa FARAD. Och så klart en fantastisk gemenskap!


Globe


Facebook


Instagram

E black ingenjörssektionen

E-sektionen inom TLTH

Sektionen för Elektroteknik, Medicin och Teknik samt mastersprogrammen System-on-Chip samt Wireless Communication. E-sektionen har allt som en teknolog behöver under sin studietid! Vårt egna LED-café erbjuder härligheter såsom pastasallader, mackor och kaffe varje dag till den hungriga teknologen. När veckan lider mot sitt slut kan man bege sig till vår pub där det serveras dryck och klägg, E-sektionens egna hamburgare, i stort sett varje fredag.


Globe


Facebook


Instagram

M 01 ingenjörssektionen

M-sektionen inom TLTH

Sektionen för Maskinteknik, Maskinteknik med teknisk design samt masterprogrammet Production and Material Engineering. Maskinsektionen startades år 1963. Idag har vi 160 aktiva som tillsammans jobbar för alla sektionens evenemang och aktiviteter. Tack vare de otroligt engagerade medlemmarna kan vi erbjuda mat och sittningar som trollar med sinnena, exotiska aktiviteter som sätter färg på studietiden och verkstadskvällar som löser hemmets och kreativitetens alla problem.


Globe


Facebook


Instagram

V 01 ingenjörssektionen

V-sektionen, sektionen för samhällsbyggnad, TLTH

Sektionen för Väg- och Vattenbyggnad, Lantmäteri, Brandingenjör, Riskhantering samt masterprogrammen Fire Safety Engineering och Disaster Risk Management and Climate Change Adaption. V-sektionen håller i en mängd aktiviteter för våra sektionsmedlemmar. Vi har ett café som varje dag säljer sallader, mackor och serverar lth:s bästa kaffe. Varje tisdag har AktU sportkvällar och under året håller de i många roliga evenemang. Annars är sektionen glada i de sittningar som vårt sexmästeri håller i som alltid får en guldkant av vårt spexmästeri! Dessutom har vi många andra utskott som hjälper till att förgylla studenttiden.


Globe


Facebook


Instagram

A 01 ingenjörssektionen

Sektionen för Arkitektur och Industridesign

Sektionen för Arkitektur och Industridesign samt masterprogrammen Sustainable Urban Design, Industrial Design och Architecture. På A-sektionen händer det alltid något nytt! Här finns kreativitet i massor, vilket kommer till uttryck genom bland annat nya kul evenemang, starka bidrag till sångarstriden och spexiga teman på våra barer.


Globe


Facebook


Instagram

K 01 ingenjörssektionen

Kemi- och Biotekniksektionen inom TLTH

Sektionen för Kemiteknik och Bioteknik samt masterprogrammen Biotechnology och Food Technology and Nutrition, Food Innovation and Product design och Livsmedelsteknisk högskoleutbildning. K-sektionen är utan tvekan den absolut soligaste Sektionen på hela campus! Hos oss anordnas det till vardags allt från sittningar, alumniträffar, studiekvällar och events med vår alldeles egna (och unika) hoppborg. Under luncherna bedrivs café i Gallien dit alla är välkomna. Vi är en taggad Sektion vars medlemmar ofta befinner sig på Kemicentrum, men som gärna dyker upp på så många evenemang runt LTH som möjligt (gärna i soligt gula ouvveraller!). Kemicentrum är trots allt inte så långt bort!


Globe


Facebook


Instagram

D 01 ingenjörssektionen

D-sektionen inom TLTH

Sektionen för Datateknik och Informations- och kommunikationsteknik. D-sektionen håller hus i uppehållslokalen iDét som är belägen i E-husets källare. Här finns mycket att hitta på med sektionens olika utskott. Vi har ett Café som säljer mat, dryck och fika. Det hålls regelbundet sittningar och pubar, ibland med teman och ibland tillsammans med företag. Näringslivsutskottet arrangerar även lunchföreläsningar med olika företag och sektionens Aktivitetsutskott håller i många olika typer av event, exempel på dessa är fotboll och innebandy, spelkvällar, klättring, ölresor och filmkvällar. Studierådet håller i pluggkvällar och ordnar tentafrukost i tentaperioder och vårt Källarmästeri har Snickerboa där vi rustar upp våra lokaler tillsammans


Globe


Facebook


Instagram

large Dokt ingenjörssektionen

Doktorandsektionen vid TLTH

Sektionen för alla doktorander vid LTH. Dokt-sektionen samlar alla doktorander på LTH och arbetar hårt för att se till att forskarutbildningen här håller högsta kvalité. Ibland anordnar vi föreläsningar eller seminarium, eller träffas under mer avslappnade former, som på en after work eller innebandyturnering. The PhD student guild gather all PhD students at LTH, and continuously try to ensure that the research education keeps the highest quality possible. Every now and then, we organize lectures or seminars, or meet at up during social events such as after works or floor ball tournaments.


Globe

ING 01 ingenjörssektionen

Ingenjörssektionen inom TLTH

Sektionen för högskoleingenjörsstudenter, tekniskt- och naturvetenskapligt basår och masterprogrammet Mastersprogrammet Energy-Efficient and Environmental Building Design. Efter plugget kan du ta del av en rad olika aktiviteter i Helsingborg. Bland annat så erbjuder Aktivitetsutskottet allt från filmkvällar till bakkvällar. I den gemensamma studentorganisationen för alla på Campus, Stampus, kan du vara med i deras lag för olika sporter. I vår studentlokal Borgen håller Stampus även torsdagspub och CSN-klubb!


Globe


Facebook


Instagram

W 01 ingenjörssektionen

Ekosystemteknikssektionen inom TLTH

Sektionen för Ekosystemteknik samt masterprogrammen Water Resources, Environmental Sciences, Policy and Management och Environmental Management and Policy. På W-sektionen finns det alltid något att hitta på. De olika utskotten inom sektionen har förutom sina specifika uppgifter även diverse aktiviteter som uppskattas av medlemmarna där studiekwällar, sportevenemang, filmkwällar mm är några exempel. Det finns något för alla intressen!


Globe


Facebook


Instagram

I 01 ingenjörssektionen

Sektionen för Industriell ekonomi LTH

Sektionen för Industriell ekonomi och masterprogrammet Logistics and Supply Chain Management. I-sektionen är en sektion med enorm engagemangsglädje. Här finns över 20 olika utskott och projektgrupper som jobbar med allt från sportaktiviteter till arbetsmarknadsdagar. En stor andel av I-are väljer att engagera sig på sektionen någon gång under sin studietid, här finns något för alla! Vill du veta mer om vår verksamhet? Besök Facebooksidan ”Sektionen för Industriell ekonomi LTH” eller isek.se.


Globe


Facebook


Instagram

Att göra inför Nollningen!

Adressändra

Se till att du adressändrar så att du är folkbokförd på rätt adress efter att du har flyttat till din studentlägenhet. Så slipper du också att din post kommer fel!

Antagningsbesked

Skriv ut/ladda ner ditt antagningsbesked. Det fungerar som student-ID och är ett krav på flera av studenthemmen i Helsingborg.

CSN och studieförsäkran

Om du tänkt söka csn är det bäst att söka för HELA och se till att skicka in studieförsäkran så snabbt som möjligt, görs enklast på https://www.csn.se/

Gå med i kåren

Teknologkåren anordnar massor av event både under nollningen och resten av studietiden. Det är en engångsavgift på 300kr – väl värt pengarna! Bli medlem på https://medlem.tlth.se/

Finkläder

Under din studietid kommer det vara en hel del sittningar och gasquer där klädkoden kan komma att vara frack, kostym eller långklänning.

Sykit

Ingenjörerna bär på sitt älskade plagg, ouverallen! Under din studietid kommer du att kunna fästa märken och byta remsor med andra sektioner, ett sykit gör att märkena och remsorna sitter kvar hela din studietid!

Ouverallen

Under Nollningen kan det bli rätt skitigt, därför är det bra att ha ett oömmt plagg! Under de första dagarna på Nollningen så kommer du ha möjlighet att köpa en Ouvve för runt 500 kr som du sedan kommer kunna använda under hela din studietid. Perfekt plagg för att slippa tänka på om man blir smutsig eller inte!

Rune – sektionens maskot

rune ingenjörssektionen

Rune Andreasson är sektionens maskot tillsammans med karaktärer från serietidningen Bamse. Han har sin plats på den vänstra bröstfickan, närmst hjärtat!

Byta ouvvebitar

På LTH så byts benbitar flitigt mellan studenterna på de olika sektionerna. Detta betyder inte något speciellt utan är mer en utmaning för att få tag på en benbit av varje färg! Andra bitar av din ouvve kan också bytas, till exempel knappar, kragar och fickor; dessa kan din phadder svara på vad de betyder mer ingående!

ATKINS

På höger ben sitter ATKINS logotyp. ATKINS är vår sponsor och får ej täckas över. Ett bra tips är att kolla efter ATKINS-loggan för att hitta andra INGare på ett mörkt dansgolv!

Tygmärken

Du kommer snabbt märka att det finns massor med märken att samla på din ouvve och någon gång kommer du behöva fästa dessa genom att antingen sy eller klistra på dem. Om du vill att dina märken ska sitta riktigt bra så går det sy på dem både för hand och med symaskin, men tänk på att detta kan ta lång tid och kan vara lite mekigt! Om du istället limmar på dem så se till att hitta ett bra textillim som dina phaddrar rekommenderar.

Tips & Tricks

Dina armar
Innan du är Etta så får du INTE bära ouvven på överkroppen om inte Phøset tillåtit detta. Däremot så kan du istället använda en knuten ouvvearm som ett ypperligt ställe att förvara färdkost på!

Limma på tygmärken
Om du tänkt limma på tygmärken så är ett tips att ta bort det tunna vita tyget/pappret som sitter baktill på de flesta märken. Detta gör så att limmet fäster bättre på i märket och det håller längre!

Vett och etikett

Som teknolog finns det massvis med traditioner och regler som ska följas, men som ny är det svårt att hålla koll på dessa. För att underlätta har vi samlat de viktigaste reglerna här:

Tal, sång och spex

…är alltid uppskattat på sittningar! Om Nollan känner att hen vill framföra något av detta är det bara att säga till toastmastern. Det finns traditioner med uppsjungning, mellansjungning och eftersång, fråga din phadder om detta så lär hen dig! Förbered alltid två framträdanden, teknologer förväntar sig ofta ett bis (ett andra uppträdande).

Skål

När du är på finsittning eller gasque finns det lite regler för skålning. Han börjar till höger, sedan till vänster och slutligen rakt fram. Hon börjar till vänster, sedan till höger och slutligen rakt fram. Efter man tagit en klunk tar man skålen baklänges igen.

Målning av monument

Varje sektione har ett monument utanför deras sektionshus (ING har både i Lund och HBG). Monumenten målas i sektionens färg, ämen även här finns det regler! Den som målar måste bära ouverall och monumenten får endast målas med händerna. Penslar, handksar eller andra verktyg får ej användas. Målar någon din sektions monument kan du stoppa målningen genom att säga ”STOPP”, även då måste du bära ouverall.

Sprid kärlek

Den viktigaste regeln av de alla! På LTH och Campus HBG vill vi ha så bra stämning som möjligt. Därför sprider vi bara kärlek och inget hat! I tävlingar och evenemang hejar vi gärna på alla och möter vi människor i korridorerna gör vi det med ett leende. Genom att sprida kärlek kan vi tagga alla till att ha det så bra som möjligt!

Uppdragsbeskrivningar

Under Nollningen så kommer Ingenjörssektionen tävla mot de andra sektionerna i 7 stycken uppdragstävlingar. Din phaddergrupp tävlar om vilket uppdrag ni ska genomföra under den tredje dagen på Nollningen.

Regattaslaget

Regattan, som utkämpas i sjön Sjøn varje år, avslutar Nollehelgens tävlingar. Nollorna ska sätta ihop en farkost som ska färdas på vatten, ett fartyg som ska vara bättre, starkare och äventyrligare än någon någonsin skådat. På Regattadagens morgon går man en stadsparad från Katedralskolan till sjön sjön, för att vid ankomst tävla sektionerna emellan i den högt vördade grenen Sjøslag. Därefter är det städning, och bastubad som gäller. Dagen avslutas med Regattaphest i Gasque, där vinnarna kommer koras och får ta emot det ärofyllda priset – en bildörr.

Øverphøshinderbanan

Øverphøshinderbanan är ett evenemang där Nollan får visa upp sin kreativitet och uppfinningsrikedom samtidigt som de får lära känna sina Øverphøs. Ett lag bestående av ett godtyckligt antal Nollor ska tillsammans bygga ett hinder som sedan sätts ihop till en hinderbana runt sjön Sjøn. Ett lag bestående av 3 st Nollor och Øverphøs ska sedan ta sig runt på så kort tid som möjligt. Hindret kan vara mer fysiskt eller mentalt utmanande och får gärna vara kopplat till sektionen och/eller temaenligt. Det är tillåtet att göra hindret lättare för det egna laget att passera genom att hjälpa till. Temaenlig eller rolig klädsel för det tävlande laget uppmuntras.

Cheer

Nollorna i Cheer håller igång tagget under nollningen och får igång både åskådande och tävlande teknologer vid varje uppdragsevenemang med hjälp av sin peppande energi och sektionernas kampsånger. I Cheer får Nollan visa upp sin kreativitet genom att skapa och framföra en koreografi till egenklippt musik. Cheertävlingen äger rum efter Øverphøshinderbanan.

Lådbilen

Lådbilsrallyt är en traditionell och fartfylld gren som körs i Lundagård på Nollelördagen. Där Nollorna får i uppdrag att bygga en lådbil som de sedan tävlar med mot dem andra sektionerna. Lådbilen ska färdas genom en utmarkerad bana så snabbt som möjligt, utformningen av lådbilen är kritiskt för att ta hem segern, äran, Nollegeneralens och Øverphøsens beundran.

Showdown

Showdown är ett evenemang för den modiga och kreativa Nollan som vågar bjuda upp till dans och rörelse. Med hjälp av endast kroppen och lite rekvisita ska de tävlande framföra olika danser och rörelser för att berätta och beröra. Till hjälp har de sin sektions och Kårens tema, självfallet ska de använda båda. Platserna alldeles framför scenen är till för sittande publik.

FlyING

En otrolig flygmaskin, styrd av en av nollorna, ska byggas så att ING-sektionen flyger hela vägen över sundet till Danmark. Nollorna ansvarar för design, bygge, pynt etc, phaddrar bistår med hjälp.

Ballongistapult

För att visa sig vara värdiga studenter på LTH samt visa sin egen sektions kunnande i konstruktion, ska nollan konstruera en Ballongistapult, som ska kasta latexomsluten H2O på de andra sektionernas Phøs/Fös/Stabsmedlemmar.

Nollningsschema

367634196 269549519206274 1818102420838234528 n ingenjörssektionen

Känner du dig orättvist behandlad?

Om du någon gång upplever att du känner dig orättvist behandlad i dina studier eller på andra arrangemang som du besöker under din studietid så har Teknologkåren ett anonymt formulär för att ge feedback och kritik genom.

Formuläret nås på www.tlth.se/klaga

Om du mår dåligt eller känner att du behöver någon att prata med så finns det även stödresurser på campus i form av Studentpräster, Kuratorer och Studenthälsan som finns till för din trygghet och välmående. Kontaktuppgifter för dessa går att hitta genom en sökning på internet, då kontaktuppgifter kan uppdateras i samband med att bemanning förändras.
Ta hand om dig och dina kamrater! ❤️


Skicka in klagomål

INGAOL

Ingenjörssektionens Akademiska Ordlista

Ord Betydelse
Agora Samhällsvetarkårens studentkår på Campus Helsingborg, även kallat Smekare.
Akademisk kvart Kvart över helt klockslag, då föreläsningar vanligtvis börjar.
Aspare En icke-invigd sexmästerist
Ballongistapult Katapult som skjuter vattenballonger mot måltavla under Nollelördagen.
Bildörren Fiskades upp ur sjön Sjøn och blev vandringspris till Regattan.
ByggING Tillfälle att jobba på ditt nolleuppdrag.
Co-phøs Medlem i phøset.
DraggnING Hitta skatter i sjön Sjøn, både värdefulla och värdelösa.
Estetiskt tilltalande Fint fast med finare ord, används flitigt av arkarna.
FEMVAKD Ordningen på sektioner sätt till årtalen de tillkom. F-E-M-V-A-K-D-(Dokt)-ING-W-I
FlyING ING-event som går ut på att flyga med en farkost till Danmark.
FlyING-general Ansvarig för hela FlyING-evenemanget, INGare såklart.
Gamla och Dryga (GOD) Studenter som VARIT engagerade och gillar att tycka till.
Gasque Sittning av finare karaktär, oftast långklänning och mörk kostym.
Gasqueologi Läran om hur man beter sig på en Gasque.
Hellre än bra Motto på ING-sektionen. (Latin: Potius Quam Bene)
Helsingborgen Vårt fina studenthus vid Furutorpsparken.
Helsingør Dansk grannstad på andra sidan sundet, endast 20 minuters båtfärd.
Heltidare LTH student som arbetar heltid i ett år på Teknologkåren.
#INGFULL Få minns vad denna titeln innebär.
INGvasion Ingenjörsstudenterna invaderar Lund och håller nollningens bästa eftersläpp.
Jesusfylla Fylla med en så hård baksmälla att man inte uppstår förrän tre dagar senare
Kroxter Sexmästeriets gamla maskot, en uppblåsbar krokodil.
Mellanfest Fest mellan sittning och eftersläpp
Nolla Nybliven teknolog, blir etta efter Nollegasquen.
Novischeriet Nollningsansvariga på Agora.
Omtenta Förknippat med ångest och hårförlust då man redan kuggat minst en gång innan.
Sekten Förkortning på INGs sektionsrum på Campus Helsingborg, beläget på E1 bakom Cafeterian.
Sjön sjøn Legendarisk sjö på LTHs område. Känd för dess oläkande egenskaper.
Slasque Sittning av slaskigare karaktär, klädkod Ouverall.
Spegat En liten tygboll som hängs fast i teknologmössan.
Stampus Helsingborgs motsvarighet till Nation.
Teknolog Student tillhörande teknisk högskola.
Teknologmössa Finns i två varianter, vit för sommaren och blå för vintern.
Telephionkiosken Telephonkiosken I Lund finns sjön Sjøn, i sjön Sjøn finns ön Øn, på ön Øn står telephonkiosken Telephonkiosken.
Tenta Ett prov ofta i slutet av en läsperiod, ofta förknippat med ångest.
Tura Köpa en enkelbiljett på färjan mot Danskeland utan att hoppa av där. Du kan göra flera turer utan att hoppa av.
Ön Øn Ö i mitten av sjön Sjøn.
Øverphøs Överhuvud för sektionens nollning.

Mer för studenter

I Helsingborg finns det flera organisationer som jobbar för att förädla studenternas tid i Helsingborg. Allt från Campus Vänner som knyter kontakt mellan studenter och näringslivet. Studentstaden Helsingborg som arbetar med samarbetet mellan Helsingborg stad och Campus Helsingborg och bland annat gör undersökningar för studenternas åsikter. Stampus Studentförening som står för en del av den återkommande studiesociala delen i Helsingborg i form av pubar, sportverksamhet och liknande.

CampusVannerInfo ingenjörssektionen
Ratt A4 till Nolleguiden 1 ingenjörssektionen
stampusposter233 ingenjörssektionen