Informationen nedanför skapades inför nollningen 2022. Information om årets nollning går att hitta här.

ING nollningslogo 2022

En Historisk PlundrING

Ingenjörssektionen inom TLTHs Nollning 2022

 

P1280014 2 ingenjörssektionen
DSC_3850-2
DSC_2256-2
DSC_4116

– Om Nollningen –

Varför?

Att börja studera på högskola är en ny och spännande period i ditt liv, en period där många lämnar de tryggheter som fanns hemma och tar sina första steg ut i vuxenlivet. För att du som ny student ska känna dig välkommen anordnar Ingenjörssektionen och TLTH en nollning där du som nolla kan lära känna nya vänner i och utanför både klass och sektion. På nollningen kommer du få att gå på flera roliga event, fester, studiekvällar och mycket mer! Helt enkelt en perfekt skjuts in i studentlivet och studielivet!

Vad?

Nollningen är en fyraveckorsperiod fylld med roliga aktiviteter och arrangeras av Teknologkåren där Nollegeneralen, Øversterna, Phøsen, Phaddrar och Sexmästarna kämpar för att du som nolla ska få den bästa tiden i ditt liv under introduktionsveckorna! Eventen och aktiviteterna är anpassade så att de ska passa alla. Det är absolut inget måste att vara med på allt, men vi rekommenderar starkt att vara med på det du tycker låter roligt för att skapa minnen för livet!

Phaddrar

Phaddrarna är de som kommer stå er närmst under nollningen och kommer ta hand om er. De kommer se till att ni kommer in i gemenskapen och att nollan vet vilka traditioner som finns på sektionen. Du som nolla kommer att placeras i en av sju phaddergrupper, där varje grupp har sitt eget tema och namn som knutet till sektionens nolletema. Var inte rädda att fråga era phaddrar om precis vad som helst – de finns där för er skull!

Sexmästeriet

De som fixar alla fester på sektionen och kommer se till att du varken går hungrig eller törstig under nollningen är Sexmästeristerna! Ordet Sexmästare har inget med samlag att göra utan härstammar från ett gammalt svenskt ord för fest. Jfr. Svensexa.

ING White NoText 1 ingenjörssektionen

– Ingenjörssektionen inom TLTH –

Ingenjörssektionen är en del av Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola och den enda sektionen i Helsingborg. Vi har hand om alla högskoleingenjörsprogram som erbjuds vid LTH. Det är sektionen som bland annat sköter studiebevakningen, arrangerar Nollningen och hjälper dig komma i kontakt med näringslivet! Ingenjörssektionen drivs helt ideellt av våra medlemmar. Alltså av studenter precis som Du! Ansvariga för verksamheten är sektionens Styrelse tillsammans med alla Funktionärer! ❤️

När du blir medlem i Teknologkåren så blir du automatiskt medlem i Ingenjörssektionen.


Bli medlem


– Teknologkåren –

Teknologkåren vid LTH är studentkåren för alla som studerar vid Lunds tekniska högskola. Som studentkår är vårt främsta syfte att bevaka och bidra till utvecklingen av utbildningen vid högskolan. Utöver detta har vi omfattande näringslivs- och fritidsverksamhet för att studenterna ska få värdefulla kontakter för framtiden samt ha en rolig studietid även utanför skolan. 

white mark 01 ingenjörssektionen
Teknologkåren vid LTHs logo


Teknologkårens hemsida

Heltidare 2022 ingenjörssektionen

Teknologkårens Heltidare

Studenter som arbetar heltid med kårrelaterade frågor för Teknologkåren.

Läs hälsning

Hejsan nollan! 

Så härligt att du har tagit dig till Lund och LTH – ett stort grattis från alla oss på Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola. Vi är ett gäng heltidare som normalt också studerar på LTH, men i år har vi tagit uppehåll från studierna för att jobba på heltid och göra din studietid så bra som möjligt! 

Vi på Teknologkåren med våra sektioner arbetar för att din utbildning ska fortsätta vara en av de bästa i Sverige och ständigt förbättras. Vi ser till att det finns kontakt med näringslivet och har evenemang såsom arbetsmarknadsmässan ARKAD, och vi ser till att det erbjuds fritidsaktiviteter som idrottsaktiviteter, en sångtävling baler och inte minst – Nollning! 

De närmsta veckorna kommer nollningen förhoppningsvis guida dig in i högskolestudierna och Lunds studentliv. Nollningen kan ibland kännas lång och det är mycket att ta in, men tveka då inte att ta kontakt med någon på din sektion eller oss på Teknologkåren så hjälper vi till med allt vi kan! 

Nollningen på LTH är fantastiskt spektakulär och vi här på Teknologkåren är avundsjuka på dig som har en hel nollning framför dig! Om vi får komma med ett råd så är det att verkligen ta chansen att uppleva nya saker, träffa nya människor och utforska studentlivet. Här finns något för alla!

Återigen, varmt välkommen nyblivna teknolog! Har du frågor så har vi förhoppningsvis svar på Teknologkåren, och vi finns här för dig! 

Vi ses i höst, 
Heltidarna
Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola

NolleG 4x5 1 ingenjörssektionen

Nollegeneral Sean

Samordnar Nollningen med Teknologkåren, sektionerna och externa parter.

Läs hälsning

Halli hallå!
Nu är det min tur att hälsa dig välkommen till LTH! Mitt namn är Sean Jentz och i år är det jag som sitter på posten som Nollegeneral för vår fina kår. Jag ansvarar för samordnandet av nollningen mellan alla sektioner, utöver vilket jag tillsammans med min Nolleamiral Victor agerar ledare för Øverstarna och deras planering av kårens event. Mig lär ni alltså se vid lite större event, så tveka inte att säga hej när ni får chansen! Annars är jag en vanlig student precis som alla andra och påbörjar mitt femte år här på LTH nu till hösten. Nog om mig, ni har ju en nollning att se fram emot! Se till att ta chansen och vara med där du kan, nollningen och studentlivet är något av det finaste vi har i Lund och en otroligt stor del av stadens själ. Allt ni kommer uppleva är planerat av ideella studenter som verkligen vill att ni hittar er plats i plugget och på LTH och även om kanske inte allt tycker att allt är kul, så vi är ett ganska stort gäng filurer på kåren och sektionerna som planerat denna fartfyllda färd in i studentlivet och allt vad det innebär, så ta chansen att hänga med!

Mvh,
Nollegeneral Sean

NolleA 4x5 1 ingenjörssektionen

Nolleamiral Victor

Leder planeringen med Øverstarna av Nollningsevenemangen.

Läs hälsning

Hej och välkommen!
Va kul att du har hittat till LTH! Jag heter Victor Mattsson och jag har i år uppdraget som Nolleamiral. Det innebär att jag agerar ledare tillsammans med Nollegeneralen Sean för Øverstarna och planeringen av kårens nollningsevent. Vi har jobbat hårt hela våren för att kunna välkomna er på bästa sätt, så vi är väldigt glada att just DU äntligen är här!
Under dessa kommande veckor kommer du och hundratals andra nya studenter få möjligheten att uppleva en del av allt Lunds studentliv har att erbjuda. Allt ifrån festliga sittningar till bad och lek i sjön Sjøn.

Största delen av nollningen kommer att ske på din egna sektion, men jag tillsammans med mina Øverstar anordnar också event utöver dessa så att du även kan få lära känna folk från de andra sektionerna. Dessa inkluderar bland annat Regattan, Lunchbeat och S-phesten!

Nollningen på LTH är en fantastisk upplevelse speciellt gjord för er, de nya nollorna på LTH. Det finns något för alla så se till att ta vara på chansen och återigen välkommen till LTH!

Mvh
Nolleamiral Victor

– Sektionerna på LTH –

Du kommer som studerande på LTH och medlem i Teknologkåren tillhöra en sektion, Ingenjörssektionen. Sektionerna är uppdelade i program vilket betyder att de som är i din sektion kommer du även utföra dina studier med. Teknologkåren är uppdelad i elva sektioner; fristående föreningar som är nära knutna till Teknologkåren. Sektionerna omfattar ett eller flera utbildningsprogram och har hand om frågor som är specifika för de egna programmen.

Sektionerna räknas för det mesta upp i kronologisk ordning, ”FEMVAKD” i förhållande till när de grundades.

F ingenjörssektionen

F-sektionen inom TLTH

Sektionen för Teknisk Fysik, Teknisk Matematik och Teknisk Nanovetenskap samt masterprogrammen Photonics och Nanoscience. F-sektionen håller till i Mattehuset, och i våra lokaler hittar du bland annat Hilbert café, som drivs helt och hållet av oss. Vår sektion har 12 utskott, så vi har lite av varje i aktivitetsväg. Allt från sittningar och cykelfixardagar till studiebevakning och vår egen arbetsmarknadsmässa FARAD. Och så klart en fantastisk gemenskap!

Läs mer

E white ingenjörssektionen

E-sektionen inom TLTH

Sektionen för Elektroteknik, Medicin och Teknik samt mastersprogrammen System-on-Chip samt Wireless Communication. E-sektionen har allt som en teknolog behöver under sin studietid! Vårt egna LED-café erbjuder härligheter såsom pastasallader, mackor och kaffe varje dag till den hungriga teknologen. När veckan lider mot sitt slut kan man bege sig till vår pub där det serveras dryck och klägg, E-sektionens egna hamburgare, i stort sett varje fredag.

Läs mer

M 01 ingenjörssektionen

Maskinsektionen inom TLTH

Sektionen för Maskinteknik, Maskinteknik med teknisk design samt masterprogrammet Production and Material Engineering. Maskinsektionen startades år 1963. Idag har vi 160 aktiva som tillsammans jobbar för alla sektionens evenemang och aktiviteter. Tack vare de otroligt engagerade medlemmarna kan vi erbjuda mat och sittningar som trollar med sinnena, exotiska aktiviteter som sätter färg på studietiden och verkstadskvällar som löser hemmets och kreativitetens alla problem.

Läs mer

V 01 ingenjörssektionen

V-sektionen, sektionen för samhällsbyggnad, TLTH

Sektionen för Väg- och Vattenbyggnad, Lantmäteri, Brandingenjör, Riskhantering samt masterprogrammen Fire Safety Engineering och Disaster Risk Management and Climate Change Adaption.
V-sektionen håller i en mängd aktiviteter för våra sektionsmedlemmar. Vi har ett café som varje dag säljer sallader, mackor och serverar lth:s bästa kaffe. Varje tisdag har AktU sportkvällar och under året håller de i många roliga evenemang. Annars är sektionen glada i de sittningar som vårt sexmästeri håller i som alltid får en guldkant av vårt spexmästeri! Dessutom har vi många andra utskott som hjälper till att förgylla studenttiden.

Läs mer

A 01 ingenjörssektionen

Sektionen för Arkitektur och Industridesign

Sektionen för Arkitektur och Industridesign samt masterprogrammen Sustainable Urban Design, Industrial Design och Architecture. På A-sektionen händer det alltid något nytt! Här finns kreativitet i massor, vilket kommer till uttryck genom bland annat nya kul evenemang, starka bidrag till sångarstriden och spexiga teman på våra barer.

Läs mer

K 01 ingenjörssektionen

Kemi- och Biotekniksektionen inom TLTH

Sektionen för Kemiteknik och Bioteknik samt masterprogrammen Biotechnology och Food Technology and Nutrition, Food Innovation and Product design och Livsmedelsteknisk högskoleutbildning. K-sektionen är utan tvekan den absolut soligaste Sektionen på hela campus! Hos oss anordnas det till vardags allt från sittningar, alumniträffar, studiekvällar och events med vår alldeles egna (och unika) hoppborg. Under luncherna bedrivs café i Gallien dit alla är välkomna. Vi är en taggad Sektion vars medlemmar ofta befinner sig på Kemicentrum, men som gärna dyker upp på så många evenemang runt LTH som möjligt (gärna i soligt gula ouvveraller!). Kemicentrum är trots allt inte så långt bort!

Läs mer

D 01 ingenjörssektionen

D-sektionen inom TLTH

Sektionen för Datateknik och Informations- och kommunikationsteknik. D-sektionen håller hus i uppehållslokalen iDét som är belägen i E-husets källare. Här finns mycket att hitta på med sektionens olika utskott. Vi har ett Café som säljer mat, dryck och fika. Det hålls regelbundet sittningar och pubar, ibland med teman och ibland tillsammans med företag. Näringslivsutskottet arrangerar även lunchföreläsningar med olika företag och sektionens Aktivitetsutskott håller i många olika typer av event, exempel på dessa är fotboll och innebandy, spelkvällar, klättring, ölresor och filmkvällar. Studierådet håller i pluggkvällar och ordnar tentafrukost i tentaperioder och vårt Källarmästeri har Snickerboa där vi rustar upp våra lokaler tillsammans

Läs mer

Dokt white ingenjörssektionen

Doktorandsektionen vid TLTH

Sektionen för alla doktorander vid LTH. Dokt-sektionen samlar alla doktorander på LTH och arbetar hårt för att se till att forskarutbildningen här håller högsta kvalité. Ibland anordnar vi föreläsningar eller seminarium, eller träffas under mer avslappnade former, som på en after work eller innebandyturnering. The PhD student guild gather all PhD students at LTH, and continuously try to ensure that the research education keeps the highest quality possible. Every now and then, we organize lectures or seminars, or meet at up during social events such as after works or floor ball tournaments.

Läs mer

ING 01 ingenjörssektionen

Ingenjörssektionen inom TLTH

Sektionen för högskoleingenjörsstudenter, Tekniskt basår och masterprogrammet Mastersprogrammet Energy-Efficient and Environmental Building Design. Efter plugget kan du ta del av en rad olika aktiviteter i Helsingborg. Bland annat så erbjuder Aktivitetsutskottet allt från wakeboard till bastukvällar. I den gemensamma studentorganisationen för alla på Campus, Stampus, kan du vara med i deras lag för olika sporter. I vår studentlokal Borgen håller Stampus även torsdagspub och fredagsklubb!

Läs mer

W 01 ingenjörssektionen

Ekosystemteknikssektionen inom TLTH

Sektionen för Ekosystemteknik samt masterprogrammen Water Resources, Environmental Sciences, Policy and Management och Environmental Management and Policy. På W-sektionen finns det alltid något att hitta på. De olika utskotten inom sektionen har förutom sina specifika uppgifter även diverse aktiviteter som uppskattas av medlemmarna där studiekwällar, sportevenemang, filmkwällar mm är några exempel. Det finns något för alla intressen!

Läs mer

I 01 ingenjörssektionen

Sektionen för Industriell ekonomi LTH

Sektionen för Industriell ekonomi och masterprogrammet Logistics and Supply Chain Management. I-sektionen är en sektion med enorm engagemangsglädje. Här finns över 20 olika utskott och projektgrupper som jobbar med allt från sportaktiviteter till arbetsmarknadsdagar. En stor andel av I-are väljer att engagera sig på sektionen någon gång under sin studietid, här finns något för alla! Vill du veta mer om vår verksamhet? Besök Facebooksidan ”Sektionen för Industriell ekonomi LTH” eller isek.se.

Läs mer

– Stampus –

Välkommen till oss och studentlivet i Helsingborg!

Stampus är en studentförening i Helsingborg som drivs av studenter, för studenter

Genom våra olika aktiviteter skapar vi tillhörighet och gemenskap utanför studierna.

Som medlem får du tillgång till allt Stampus har att erbjuda.

Gå på sittningar och event, jobba i baren, var med i ett matlag, delta i någon av våra sportaktiviteter. Kanske vill du vara med och podda i vår studentradio eller följa med på vår årliga surf- och skidresa.

Vi förgyller din studietid.
Var med och engagera dig du också!

Stampus Vit ingenjörssektionen
Stampus logo


Stampus hemsida


– Att göra inför Nollningen –

Adressändra

Se till att du adressändrar så att du är folkbokförd på rätt adress efter att du har flyttat till din studentlägenhet. Så slipper du också att din post kommer fel!

Antagningsbesked

Skriv ut/ladda ner ditt antagningsbesked. Det fungerar som student-ID och är ett krav på flera av studenthemmen i Helsingborg.

CSN och studieförsäkran

Om du tänkt söka csn är det bäst att söka för HELA och se till att skicka in studieförsäkran så snabbt som möjligt, görs enklast på https://www.csn.se/

Gå med i kåren

Teknologkåren anordnar massor av event både under nollningen och resten av studietiden. Det är en engångsavgift på 300kr – väl värt pengarna! Bli medlem på https://medlem.tlth.se/

Finkläder

Under din studietid kommer det vara en hel del sittningar och gasquer där klädkoden kan komma att vara frack, kostym eller långklänning.

Ouverallen

En teknologs bästa plagg! Kommer kunna köpas under de första dagarana och bäres sedan flitigt både under nollningen och resten av studietiden på ING.

Sångboken

Sångboken är en väsentlig del av varje sittning och innehåller ett brett utbud av klassiska och nya visor. Kommer att kunna köpas under de första dagarna.

– Schema –

Under 4 veckor så pågor Nollingen med ett fullspeckad schema med massor med olika aktiviteter, så det kommer garanterat finnas något som passar dig!
Tryck för att förstora eller ladda ner.


ING Nollning schema 2022 ingenjörssektionen

– Hitta runt –

Helsingborg är en riktig sommarstad. Hela västra kusten har strandpromenad med utsikt till Danmark. Nollningen håller sig främst i stadsdelen som heter Söder där även de 2 största studentboenderna och studentpuben ligger! Men såklart så kommer andra delar av ”Sundets pärla” att besökas och även Lund!

Tryck på de markerade platserna för att läsa mer

  • Campus Helsingborg
  • Helsingborgen
  • Sevärdigheter / Platser
  • Studentboende

Ouvvar2
Ouvvar3
Ouvvar

– Ouverallen – En teknologs bästa plagg! –

Under Nollningen kan det bli rätt skitigt, därför är det bra att ha ett oömmt plagg! Under de första dagarna på Nollningen så kommer du ha möjlighet att köpa en Ouvve för runt 500 kr som du sedan kommer kunna använda under hela din studietid. Perfekt plagg för att slippa tänka på om man blir smutsig eller inte!

Rune – Sektionens maskot

Rune Andreasson är sektionens maskot tillsammans med karaktärer från serietidningen Bamse. Han har sin plats på den vänstra bröstfickan, närmst hjärtat!

rune ingenjörssektionen

ATKINS

På höger ben sitter ATKINS logotyp. ATKINS är vår sponsor och får ej täckas över. Ett bra tips är att kolla efter ATKINS-loggan för att hitta andra INGare på ett mörkt dansgolv!

Tygmärken

Du kommer snabbt märka att det finns massor med märken att samla på din ouvve och någon gång kommer du behöva fästa dessa genom att antingen sy eller klistra på dem.
Om du vill att dina märken ska sitta riktigt bra så går det sy på dem både för hand och med symaskin, men tänk på att detta kan ta lång tid och kan vara lite mekigt!
Om du istället limmar på dem så se till att hitta ett bra textillim som dina phaddrar rekommenderar.

Byta ouvvebitar

På LTH så byts benbitar flitigt mellan studenterna på de olika sektionerna. Detta betyder inte något speciellt utan är mer en utmaning för att få tag på en benbit av varje färg! Andra bitar av din ouvve kan också bytas, till exempel knappar, kragar och fickor; dessa kan din phadder svara på vad de betyder mer ingående!


Sektionernas färger

Tips och tricks 🪄

Dina armar
Innan du är Etta så får du INTE bära ouvven på överkroppen om inte Phøset tillåtit detta. Däremot så kan du istället använda en knuten ouvvearm som ett ypperligt ställe att förvara färdkost på!

Limma på tygmärken
Om du tänkt limma på tygmärken så är ett tips att ta bort det tunna vita tyget/pappret som sitter baktill på de flesta märken. Detta gör så att limmet fäster bättre på i märket och det håller längre!

Sittning4
Sittning2
Sittning3

– Vett och etikett –

Som teknolog finns det massvis med traditioner och regler som ska följas, men som ny är det svårt att hålla koll på dessa. För att underlätta har vi samlat de viktigaste reglerna här:

Tal, sång och spex

…är alltid uppskattat på sittningar! Om Nollan känner att hen vill framföra något av detta är det bara att säga till toastmastern. Det finns traditioner med uppsjungning, mellansjungning och eftersång, fråga din phadder om detta så lär hen dig! Förbered alltid två framträdanden, teknologer förväntar sig ofta ett bis (ett andra uppträdande).

Skål

När du är på finsittning eller gasque finns det lite regler för skålning. Han börjar till höger, sedan till vänster och slutligen rakt fram. Hon börjar till vänster, sedan till höger och slutligen rakt fram. Efter man tagit en klunk tar man skålen baklänges igen.

Målning av monument

Varje sektione har ett monument utanför deras sektionshus (ING har både i Lund och HBG). Monumenten målas i sektionens färg, ämen även här finns det regler! Den som målar måste bära ouverall och monumenten får endast målas med händerna. Penslar, handksar eller andra verktyg får ej användas. Målar någon din sektions monument kan du stoppa målningen genom att säga ”STOPP”, även då måste du bära ouverall.

Sprid kärlek ❤️

Den viktigaste regeln av de alla! På LTH och Campus HBG vill vi ha så bra stämning som möjligt. Därför sprider vi bara kärlek och inget hat! I tävlingar och evenemang hejar vi gärna på alla och möter vi människor i korridorerna gör vi det med ett leende. Genom att sprida kärlek kan vi tagga alla till att ha det så bra som möjligt!

71659402_10162933764180455_8819638367932121088_n
70685734_10162929737560455_7599805855583698944_n
71402344_10162939321255455_1081353231897985024_n

– Uppdragsbeskrivningar –

Under Nollningen så kommer Ingenjörssektionen tävla mot de andra sektionerna i 7 stycken uppdragstävlingar. Din phaddergrupp tävlar om vilket uppdrag ni ska genomföra under den tredje dagen på Nollningen.

Lådbilen

Lådbilsrallyt är en traditionell och fartfylld gren som körs i Lundagård på Nollelördagen. Där Nollorna får i uppdrag att bygga en lådbil som de sedan tävlar med mot dem andra sektionerna. Lådbilen ska färdas genom en utmarkerad bana så snabbt som möjligt, utformningen av lådbilen är kritiskt för att ta hem segern, äran, Nollegeneralens och Øverphøsens beundran.

Showdown

Showdown är ett evenemang för den modiga och kreativa Nollan som vågar bjuda upp till dans och rörelse. Med hjälp av endast kroppen och lite rekvisita ska de tävlande framföra olika danser och rörelser för att berätta och beröra. Till hjälp har de sin sektions och Kårens tema, självfallet ska de använda båda. Platserna alldeles framför scenen är till för sittande publik.

Cheer

Nollorna i Cheer håller igång tagget under nollningen och får igång både åskådande och tävlande teknologer vid varje uppdragsevenemang med hjälp av sin peppande energi och sektionernas kampsånger. I Cheer får Nollan visa upp sin kreativitet genom att skapa och framföra en koreografi till egenklippt musik. Cheertävlingen äger rum efter Øverphøshinderbanan.

Ballongistapult

För att visa sig vara värdiga studenter på LTH samt visa sin egen sektions kunnande i konstruktion, ska nollan konstruera en Ballongistapult, som ska kasta latexomsluten H2O på de andra sektionernas Phøs/Fös/Stabsmedlemmar.

FlyING

En otrolig flygmaskin, styrd av en av nollorna, ska byggas så att ING-sektionen flyger hela vägen över sundet till Danmark. Nollorna ansvarar för design, bygge, pynt etc, phaddrar bistår med hjälp.

Regattaslaget

Regattan, som utkämpas i sjön Sjøn varje år, avslutar Nollehelgens tävlingar. Nollorna ska sätta ihop en farkost som ska färdas på vatten, ett fartyg som ska vara bättre, starkare och äventyrligare än någon någonsin skådat. På Regattadagens morgon går man en stadsparad från Katedralskolan till sjön sjön, för att vid ankomst tävla sektionerna emellan i den högt vördade grenen Sjøslag. Därefter är det städning, och bastubad som gäller. Dagen avslutas med Regattaphest i Gasque, där vinnarna kommer koras och får ta emot det ärofyllda priset – en bildörr.

øverPhøshinderbanan

Øverphøshinderbanan är ett evenemang där Nollan får visa upp sin kreativitet och uppfinningsrikedom samtidigt som de får lära känna sina Øverphøs. Ett lag bestående av ett godtyckligt antal Nollor ska tillsammans bygga ett hinder som sedan sätts ihop till en hinderbana runt sjön Sjøn. Ett lag bestående av 3 st Nollor och Øverphøs ska sedan ta sig runt på så kort tid som möjligt. Hindret kan vara mer fysiskt eller mentalt utmanande och får gärna vara kopplat till sektionen och/eller temaenligt. Det är tillåtet att göra hindret lättare för det egna laget att passera genom att hjälpa till. Temaenlig eller rolig klädsel för det tävlande laget uppmuntras.

– Näringsliv och organisationer –

Som sektion så har vi flera samarbeten med näringslivet både i och utanför Helsingborg. Nedan kan du se de som hjälper oss att förverkliga Nollningen.

Studentstaden Helsingborg | KFS AB | ELU | Campus Vänner

information från helsingborg stad

– Känner du dig orättvist behandlad? –

Om du någon gång upplever att du känner dig orättvist behandlad i dina studier eller på andra arrangemang som du besöker under din studietid så har Teknologkåren ett anonymt formulär för att ge feedback och kritik genom.

Formuläret nås på www.tlth.se/klaga

Om du mår dåligt eller känner att du behöver någon att prata med så finns det även stödresurser på campus i form av Studentpräster, Kuratorer och Studenthälsan som finns till för din trygghet och välmående. Kontaktuppgifter för dessa går att hitta genom en sökning på internet, då kontaktuppgifter kan uppdateras i samband med att bemanning förändras.
Ta hand om dig och dina kamrater! ❤️


Skicka in klagomål

– INGAOL –

Ingenjörssektionens Akademiska Ordlista

Ord Betydelse
Agora Samhällsvetarnas studentkår på Campus Helsingborg, även kallat Smekare
Akademisk kvart Kvart över helt klockslag, då föreläsningar vanligtvis börjar
Aspare En icke invigd sexmästerist
Ballongistapult Katapult som skjuter vattenballonger mot måltavla under Nollelördagen
Bildörren Fiskades upp ut sjön Sjøn och blev vandringspris till Regattan
ByggING Tillfälle att jobba på ditt nolleuppdrag.
ByggINGkällaren En källare på Campus där ByggING tidigare hölls. Igång från innegården.
Co – phøs Medlem i phøset
DraggnING Hitta skatter i sjön Sjøn, både värdefulla och värdelösa
Estetiskt tilltalande Fint fast med finare ord, används flitigt av arkarna
FEMVAKD Ordningen på sektioner sätt till årtalet de tillkom: F-E-M-V-A-K-D-(Dokt)-ING-W-I
FlyING ING event som går ut på att flyga med en farkost till Danmark
FlyINGgeneral Ansvarig för hela FlyING-evenemanget, INGare såklart
Gamla och Dryga (GoD) Studenter som VARIT engagerade och gillar att tycka till
Gasque Sittning av finare karaktär, oftast längklänning och mörk kostym
Gasquelogi Läran om hur man beter sig på en Gasque
Hellre än bra Motto på ING-sektionen (Latin: Potius Quam Bene)
Helsingborgen Vårt fina studenthus vid Furutorpsparken
Helsingør Dansk grannstad på andra sidan sundet, endast 20 minuters båtfärd
Heltidare LTH student som arbetar heltid i ett år på Teknologkåren
#INGfull Få minns vad denna titeln innebär
INGvasion Ingenjörsstudenterna invaderar Lund och håller nollningens bästa eftersläpp
INGvasion gruppen Den gruppen som ansvarar för eftersläppet, INGare såklart
Jesusfylla Fylla med en så hård baksmälla att man inte uppstår förren tre dagar senare
Kroxter Uppblåsbar krokodil, sexmästeriets gamla maskot
LønING CSN har kommit! Dax att spendera en helkväll på Helsingborgen
Mellanfest Fest mellan sittning och eftersläpp
Nolla Nybliven teknolog, blir etta efter Nollegasquen
Nollegeneral Nollningens överhuvud på Teknologkåren, arrangerar kårens centrala nollning
Nolleamiral Nollegeneralens högra hand
Novischeriet Nollningsansvariga på Agora
Omtenta Förknippat med ångest och hårförlust då man redan kuggat minst en gång innan
Sekten Förkortning på ING:s sektionsrum på Campus Helsingborg, beläget på E1 bagom Cafeterian
Sjön Sjøn Legendarisk sjö på LTH:s område. Känd för dess oläkande egenskaper
Slasque Sittning av slaskigare karaktär, klädkod Ouverall
Spegat En liten tygboll som hängs fast i teknologmössan
Stampus Helsingborgs motsvarighet till nation
Teknolog Student tillhörande en teknisk högskola
Teknologmössa Finns i två varianter, vit för sommaren och blå för vintern
Telephonkiosken-Telephonkiosken I Lund finns sjön Sjøn, i sjön Sjøn finns ön Øn, på ön Øn står Telephonkiosken-Telephonkiosken
Tenta Ett prov i slutet av en läsperiod, ofta förknippat med ångest
Tura Köpa en enkelbiljett på färjan mot Danskeland utan att hoppa av där, kan göra flera turer utan att hoppa av
Ön Øn Ö i mitten av sjön Sjøn
Øverphøs Överhuvud för sektionens nollning
Øverste Ansvarar för kårens nollning tillsammans med Nollegeneralen